Fabrieksgarantie

Is uw auto splinternieuw of bijna nieuw en valt deze nog onder de fabrieksgarantie? Bij Autobedrijf Steyger behoudt u het recht op fabrieksgarantie, ongeacht waar u de auto heeft gekocht. Hoe zit dat precies? Dat leggen wij u graag uit:

 

Wat zegt de wet hierover?

De Europese wetten schrijven voor dat iedere garage onderhoud mag uitvoeren aan ieder merk en type auto, zonder dat de fabrieksgarantie vervalt. Bovendien bepaalt de Europese wetgeving dat alle autofabrikanten de universele garagebedrijven moeten voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatie aan auto's.

 

Waar moet een autobedrijf dan aan voldoen?

Een autobedrijf dient de reparatie of het onderhoud aan het voertuig uit te voeren volgens de fabrieksvoorschriften. Wanneer een autobedrijf zich houdt aan de voorschriften van de fabrikant, dan kunt u als klant uw auto brengen waar u maar wilt.

 

Dus ik kan ook bij Autobedrijf Steyger terecht?

Ja! Bij Autobedrijf Steyger werken wij volledig volgens de voorschriften van de fabrikanten, de Europese wetten en bovendien met de kwaliteitsonderdelen- en apparatuur van Bosch. Hierdoor kunnen wij u verzekeren dat uw fabrieksgarantie geldig blijft. Breng dus ook uw nieuwe auto met een gerust hart bij Autobedrijf Steger.

 

Maar de merkdealer zegt van niet, en nu?

Het kan zijn dat uw merkdealer beweert dat u geen recht heeft op garantie. Echter, de wet beschermt u hierin als consument. U heeft namelijk het recht om uw voertuig te laten onderhouden en repareren bij een garage die u zelf kiest. Dat hoeft geen merkdealer te zijn.

 

Mijn auto is splinternieuw, is een dealer dan niet het allerbeste?

Dat is volledig aan u. Het recht op fabrieksgarantie geldt vanaf het moment dat uw auto de showroom verlaat. Dit geldt zowel voor de wettelijke fabrieksgarantie als voor verlengde garantieperiodes, die vaak als extra dienst verkocht worden. U bepaalt dus helemaal zelf waar u uw auto laat repareren en onderhouden.

 

Ik wil nog meer weten, waar vind ik deze informatie?

De regels over dit onderwerp zijn vastgelegd in de Wet Monti de BER2013. Voor nog meer informatie kunt u altijd terecht bij Autobedrijf Steyger of bij instanties als de BOVAG, de Rai vereniging of de ANWB.