Kwaliteitsbanden tegen concurrerende prijzen!

Door de grote omzet in banden is er naast het banden balanceer- en montage apparaat ook uitlijnapparatuur aanwezig. Naast zomer-, all-weather en winterbanden leveren wij ook voor de automobilist die wat minder kilometers rijdt, de zogenaamde 4-seasons banden. Rijdt u meer dan 15.000 km per jaar dan is het verstandiger een set zomer- en winterbanden te nemen. Wij hebben een mogelijkheid om de set extra banden eventueel voor u op te slaan. Wilt u vrijblijvend een prijsopgaaf voor nieuwe banden? Kijk dan eerst even welke bandenmaat er onder uw auto zit, dit staat op de zijkant van de band bijv. 205/55/R15. Daarna even bellen:  071 576 55 55 of stuur een e-mail naar info@autosteyger.nl. Zelf kijken kan natuurlijk ook, door naar de webshop te gaan. 

 

Hoe herkent u een winterband?

Een winterband is te herkennen aan het sneeuw-vloksymbool en de aanduiding M+S (Modder & Sneeuw) op de band. Vorig jaar is het sneeuw-vloksymbool officieel erkend door de Europese Unie en op termijn zal het de aanduiding M&S gaan vervangen. Dit betekent dat nu nog alle banden met een M+S markering (inclusief 4x4 en SUV-banden) juridisch gezien als winterband worden beschouwd. Echter, in de praktijk presteren banden met alleen een M+S codering onder winterse omstandigheden aanzienlijk minder.

Ook voor SUV's en 4 x 4 voertuigen zijn banden met een sneeuwvloksymbool verkrijgbaar. Banden met het sneeuwvloksymbool voldoen aan de Europese praktijkproeven voor grip op aangereden sneeuw. Ze hebben veel meer tractie op een besneeuwd en glad wegdek dan banden zonder dit symbool. Bovag adviseert dan ook bij voorkeur banden te kiezen die voorzien zijn van zowel de markering M+S als het sneeuw-vloksymbool.

 

Winterbandenplicht

Als je het hebt over verkeersveiligheid dan spelen winterbanden met hun diepere en grovere profiel in de herfst en winter een grote rol. Bij een temperatuur van 7 °C en lager presteren winterbanden beter dan zomerbanden. De samenstelling van het rubber, ook wel ‘compound’ genoemd, zorgt bij lagere temperaturen voor zowel meer grip als comfort. Daarvoor dient het niet eens te regenen, ijzelen of te sneeuwen. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, kiezen wel steeds meer automobilisten voor zekerheid en wisselen ze jaarlijks hun banden om. Enerzijds vanwege de veiligheid, anderzijds vanwege de verplichting in andere Europese landen. In sommige landen bestaat het risico op een boete en/of strafrechtelijke vervolging en (mede) aansprakelijkheid bij ongelukken, als er geen gebruik gemaakt wordt van winterbanden bij een winterse omstandigheid. In een aantal Europese landen geldt een winterbandenplicht.  BOVAG adviseert om ieder jaar aan het begin van de herfst de auto ‘winterklaar’ te laten maken. Een bij BOVAG aangesloten autobedrijf controleert niet alleen de vloeistoffen en wisselt de banden, maar checkt ook de accu en de verlichting.

 

Sneeuwkettingen

In een aantal Europese landen is het verplicht om sneeuwkettingen aan boord te hebben. De verplichting verschilt van land tot land. Soms zijn sneeuwkettingen gedurende een bepaalde periode verplicht en het kan ook worden aangegeven door middel van een verkeersbord. Als u op goede winterbanden rijdt is het pas nodig om de sneeuwkettingen te monteren als er overmatige aangereden sneeuw ligt. Bij het gebruik van sneeuwkettingen gelden snelheidsbeperkingen en sneeuwkettingen zijn niet toegestaan op doorgaande, schone wegen, aangezien ze het wegdek kunnen beschadigen.

 

Bent u op zoek naar nieuwe velgen? 

Wij kunnen u hierin http://autobanden-365.nl prima adviseren. U kunt altijd bellen; 0715765555 of mailen naar info@autosteyger.nl  

 

Montagepartner

Wij zijn montagepartner van Autobanden-365.nl en Winterbanden-365.nl. U kunt op de website Autobanden-365.nl uw zomerbanden en vierseizoenenbanden uitzoeken en op de website Winterbanden-365.nl uw winterbanden en vierseizoensbanden. Heeft u de juiste banden gevonden dan kunt u de banden bestellen en naar ons laten versturen. Wij bellen u zodra de banden geleverd zijn en maken met u een afspraak om de banden te monteren en balanceren. U kunt direct door naar de website van Autobanden-365.nl als u op onderstaand logo klikt. 

 

 

Wij zijn ook montagepartner van topbanden.com en autobandenmarkt.nl .