Werkplaats van AutoCrew Steyger

Aanhangwagen onderhoud en reparatie

Zowel voor onderhoud als reparatie kunt u met uw aanhangwagen bij ons terecht.

Regulier onderhoud:

Veel fabrikanten van aanhangwagens stellen hun eigen onderhoud- en controleschema op. Meer informatie hierover vind u in het onderhoudsboekje of de handleiding, of op de website van de betreffende fabrikant.

De minimale onderhoudsinterval die wij voorschrijven is:

  • Na 10.000 km, of maximaal 2 jaar na aanschaf, moet de aanhangwagen de eerste onderhoudsbeurt krijgen.
  • Vanaf dat moment elke 10.000 km, of minimaal 1 maal per jaar, is een onderhoudsbeurt voorgeschreven.

Onderhoud van de aanhangwagen

Wij kunnen naast periodiek onderhoud ook grote of kleine reparaties aan uw aanhanger uit te voeren. Bij kleine reparaties en onderhoud kan u meestal uw aanhangwagen dezelfde dag weer ophalen. Bij grotere reparaties of onvoorziene mankementen kan het langer duren. Een onderhoudsbeurt wordt vooraf met u doorgesproken en daar krijgt u dus ook vooraf een prijsopgave voor.

Werkzaamheden die onder een onderhoudsbeurt voor een aanhangwagen vallen.

Eventuele herstelwerkzaamheden of vervangende onderdelen worden tot een bedrag van € 50,= direct vervangen, indien de extra kosten meer dan €50 ,= zijn, wordt u eerst een prijsopgave gedaan. Dit doen wij om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Bij een complete onderhoudsbeurt van uw aanhangwagen controleren we een aantal zaken:

Bewegende delen van de aanhangwagen

Wij controleren alle draaiende delen en aan slijtage onderhevige onderdelen. Dat zijn de remtrommels, banden, torsieas, oplooprem, breekkabel, neuswiel, schokbrekers, uitdraaipoten en de naven. Deze worden gecontroleerd, gesmeerd waar nodig en eventueel bijgesteld. Daarnaast worden de sluitingen van de aanhangwagen gecontroleerd. En wordt een visuele inspectie gedaan van het onderstel en chassis.

Verlichting van de aanhangwagen

De remlichten, achterlichten, mistachterlicht, achteruitrijverlichting, breedtelampjes en zijmarkering wordt gecontroleerd en waar nodig en binnen budget worden lampjes, verlichtingsglaasjes en of complete verlichtingsunits direct vervangen. De verlichtingskabel wordt visueel gecontroleerd op doorslijten en de stekker wordt gecontroleerd en ingespoten met een vocht en corrosie werend middel.

Aanhangwagen reparaties

Altijd prijsopgave vooraf

Wanneer u uw aanhangwagen voor reparatie aanbiedt, krijgt u altijd vooraf een prijsopgave. Daarnaast zullen wij u altijd informeren wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van uw aanhangwagen. Bij onvoorziene kosten, hoger dan € 75,-, worden de reparatiewerkzaamheden stopgezet en wordt u eerst een nieuwe prijsopgave gedaan en toestemming gevraagd door te gaan met de reparatie.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen