Trekhaak montage

Trekhaakcentrum

Binnenkort op vakantie en nog geen trekhaak op je auto? Trekhaakcentrum monteert al meer dan 15 jaar trekhaken. Of je nu een trekhaak oplossing zoekt voor een fietsendrager, aanhanger of caravan, je kunt ervoor terecht bij ons.

Soorten trekhaken

Bij de aankoop van een trekhaak heeft u de keuze tussen een vast of een afneembaar systeem.
Voor sommige auto’s is er een derde mogelijkheid, namelijk een wegklapbare systeem. Een vaste trekhaak is het meest bekend. Het is de eenvoudigste en tevens de goedkoopste oplossing en wordt door onze klanten voornamelijk gekozen als de trekhaak intensief wordt gebruikt.

  • Bij een vaste trekhaak is de kogelstang vast met het frame verbonden, hierdoor is de trekhaak altijd zichtbaar.

Een afneembaar systeem is optisch gezien het mooist omdat de trekhaak in de meeste gevallen volledig wegvalt achter de bumper. Als de trekhaak kogel is afgekoppeld ziet u daar dus meestal helemaal niets van. In sommige gevallen is een afneembaar systeem is noodzakelijk omdat bijvoorbeeld de kogel van de trekhaak voor de kentekenplaat komt, dat is wettelijk gezien niet toegestaan. Het kan ook zijn dat de parkeersensoren, indien aanwezig, de kogel van de trekhaak zien als een obstakel. De functionaliteit van dit systeem wordt dan verloren als een vaste trekhaak wordt gemonteerd.

  • Bij een afneembaar systeem kunt u de kogelstang, meestal middels een automatisch versluitmechanisme, eenvoudig (de)monteren.

Wegklapbare trekhaken worden niet voor alle auto’s gemaakt. Indien er voor uw auto wel een wegklapbaar systeem beschikbaar is, wordt deze getoond indien u uw autogegevens of kenteken invult. De wegklapbare trekhaken worden voornamelijk geleverd en gemonteerd aan auto’s uit het hogere segment.

  • Bij een wegklapbare trekhaak blijft de kogelstang altijd aan de auto verbonden, echter kunt u deze onder uw auto wegdraaien (uit het zicht).
Trekhaak montage

A-merken trekhaken en kabelsets

Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid zijn belangrijke uitgangspunten voor de keuze van de trekhaak. Wij monteren uitsluitend trekhaken en kabelsets van A-merken zodat u te allen tijde veilig kunt reizen met de door ons gemonteerde trekhaak. Zowel de vaste- als de afneembare trekhaken zijn zeer gebruiksvriendelijk en daardoor te gebruiken door jong en oud. In de meeste auto’s en bedrijfsauto’s betekend dat dat wij een Brink (voorheen Thule) of Bosal trekhaak monteren.

Vaste trekhaak in combinatie met parkeersensoren

Soms is de combinatie van parkeersensoren (PDC) en een vaste trekhaak wel mogelijk, andere keren weer niet. Elke vestiging van Trekhaakcentrum.nl kan door middel van een test binnen 2 minuten vaststellen hoe dat bij uw auto zit. U kunt zonder afspraak langs een van onze vestigingen om deze test, kosteloos, uit te laten voeren.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen