Bovag

BOVAG

BOVAG is een brancheorganisatie van ongeveer 9.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in personenauto’s, klassiekers, bedrijfsauto’s en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, autoverhuur en -delen, autowassen, autopoetsen, verkeersopleidingen, schadeherstelbedrijven en tankstations zijn welkom als lid. Daarnaast is BOVAG een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven. De BOVAG-leden zorgen dat BOVAG-klanten zorgeloos kunnen genieten van hun mobiliteit. En die mobiliteit kan allerlei vormen hebben natuurlijk. Van fiets tot caravan en van auto tot scooter.

BOVAG dient voor de leden als inspirator, als platform en als nieuws-, en informatiecentrum. BOVAG lobbyt, adviseert en organiseert kwaliteitszorg. Daarnaast is BOVAG een werkgeversorganisatie die de cao afsluit en zich bezighoudt met arbeidsomstandigheden en onderwijs. Bovendien zorgt BOVAG als netwerkorganisatie voor inkoopbundeling. Kortom, BOVAG biedt op een breed front een grote meerwaarde voor aangesloten bedrijven.

Voor de consument is BOVAG een breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Het zijn betrouwbare bedrijven die op deskundige wijze hun werk doen. Zekerheden als BOVAG Garantie, BOVAG Garantiefonds Rijscholen, BOVAG Bemiddelingsbureau, de diverse Geschillencommissies en de met consumentenorganisaties afgestemde leveringsvoorwaarden zorgen dat de belangen van consumenten die zaken doen met een BOVAG-bedrijf geborgd zijn.

BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken in het Utrechtse café-restaurant Noord-Brabant over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. Binnen een jaar waren er al zo'n 750 leden en al snel werden ook motorfietsbedrijven lid. Met de jaren kwamen ook de bedrijfswagenbedrijven, motorrevisiebedrijven, autoverhuurbedrijven, rijscholen, tankstations en autowas- en poetsbedrijven, fiets- en bromfietsbedrijven en caravan- en aanhangwagenbedrijven de gelederen versterken.

In 1965 voerde BOVAG – als gevolg van de steeds mondiger wordende maatschappij – de inmiddels beroemde BOVAG Garantie in voor gebruikte auto’s. Op iedere verkochte occasion gaven de BOVAG-bedrijven standaard drie maanden garantie op verborgen gebreken. In 1970 kwam daar de standaard garantie op reparaties en onderhoud bij. Hiermee vestigde BOVAG zich voor eens en altijd als kwaliteitsorganisatie waarbij betrouwbare bedrijven zijn aangesloten. Tot op de dag van vandaag staat het BOVAG-lidmaatschap garant voor kwaliteit.

In de ruim 85 jaar dat BOVAG inmiddels bestaat, zijn er zeer veel gedenkwaardige momenten en gebeurtenissen geweest. Denk aan de bekende reclamecampagnes met Beun de Haas en Blij dat ik rij, maar ook aan de stem van BOVAG in lastige politieke kwesties als het Kwartje van Kok en recentelijk het dossier grenspompen.

BOVAG Pechhulp

Autobedrijf Steyger levert de unieke pechhulp service van Bovag. Ook al is de zorg voor uw auto nog zo goed, het kan altijd gebeuren dat u toch stil komt te staan. Wij helpen u dan snel en vakkundig weer op weg, indien nodig met vervangend vervoer.

 

Bovag pechhulp is er al vanaf € 37,50 per jaar. Het abonnementsgeld is afhankelijk van het bouwjaar van uw auto, het dekkingsgebied (alleen Nederland of heel Europa) en of u in geval van pech vervangend vervoer wilt hebben. Wilt u weten wat het abonnementsgeld voor uw auto is, vraag ons dan een vrijblijvende offerte. Bel ons dus gerust eens voor informatie! 071-5765555.

Opzeggen van Bovag pechhulp of autoverzekering

Wilt u de Bovag pechhulp niet meer verlengen of tussentijds beeindigenbeëindigen? Stuurt u ons dan een email met het verzoek voor wijzigingen van de Bovag pechhulp. Dit geldt ook met betrekking tot de Bovag autoverzekering, maar u kunt in het geval van de autoverzekering ook direct contact opnemen met Bovag.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen