Automaat spoelen

Wij spoelen automaten.

Door middel van professionele apparatuur en hoge kwaliteitsolie spoelen wij uw automaat in ongeveer 30 tot 90 minuten.

 

Wanneer dit preventief gebeurd (doorgaans tussen de 60.000 en 90.000 kilometer), wordt de kans aanzienlijk kleiner dat er problemen zullen ontstaan. Ook wanneer er problemen zoals slecht schakelen, bonken, slippen, schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik en het disfunctioneren van de kick-down optreden kan een spoeling deze soms wegnemen.

 

Een automatische versnellingsbak waarvan de olie nooit ververst hoeft te worden?
Sommige bedrijven zeggen dat dat inderdaad zo is, maar door vervuiling van de automaatolie (o.a. door slijtage) raken oliekanalen verstopt en de lamellen vervuilen. Dit kan tot gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd of andere reparaties behoeft met een hoge rekening als gevolg. Zelfs bij lagere kilometerstanden kan dit al voorkomen. Om deze reden is het belangrijk om uw automaat eens in de zoveel tijd professioneel te laten spoelen en reinigen.

Automaat spoeler

Wat zegt de fabrikant?

Oliefabrikanten geven als maximale vervangingstermijn voor hun longlife automaatolie 90.000 km aan. Dit omdat de additieven in de olie dan uitgewerkt zijn en er door de vervuiling en verbranding van de olie minder smering optreed.

Prijzen automaat spoelen.

De prijs voor een automaat spoeling hangt af van diverse factoren.

  • Zo heeft de automaat olie een grote rol in de prijs (type en hoeveelheid).
  • Ook of de automaat filter wel of niet vervangen kan worden is van invloed op de prijs.

Wij spoelen uw auto met ATF olie (hoge kwaliteitsolie). Ook zullen we een additief gebruiken om de bak te reinigen.

Een spoeling is geen garantie dat automaat problemen worden opgelost. Het is wel zo dat bij een preventieve spoeling de automaat langer probleemvrij blijft. Resultaten wijzen uit dat het schakelgedrag positief beïnvloed wordt.

 

Het bepalen van de kosten voor het automaat spoelen is afhankelijk van welk type automaat er onder de auto ligt, de hoeveelheid olie en welk filter gebruikt moet gaan worden.

 

Direct een afspraak maken, prijs aanvraag / offerte of een andere vraag stellen?

Bel met 071 576 5555, vraag naar René Houkes of mail naar info@autosteyger.nl

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen